Ångerrätt & garanti

Vi reserverar oss för eventuella tryckfel samt slutförsäljning av produkter. Vi kan inte garantera att färgåtergivningen är korrekt eftersom det kan variera beroende på bildskärm, fotokvalitet och upplösning. Vi försöker exponera produkterna så bra som möjligt men mejla oss gärna innan köp om du undrar över något. Vi hjälper gärna till.

Ångerrätt - enligt distansavtalslagen

Kontakta alltid oss innan du skickar tillbaka en vara på info@sprudla.net. Detta gäller när du vill använda din ångerrätt, garanti och reklamationsrätt samt leveransskador.

Som kund har du alltid 14 dagars ångerrätt enligt Distansavtalslagen. Det innebär att om du köper en vara på postorder eller via telefon, TV-shop eller Internet, har du möjlighet att ångra köpet inom 14 dagar. Ångerfristen börjar löpa från den dag varan lämnat vår lager. Tänk på att du endast kan ångra köp av plomberade förbruksvaror, som till exempel underkläder, badkläder, DVD-filmer, leksaker etc., om plomberingen är obruten. Ångerrätten gäller ej heller för livsmedel och presentkort.

Vid köp av en vara som ej finns på lager, är specialtillverkad/beställd eller på annat sätt anpassad för dig så gäller inte ångerrätten. Detta kan till exempel vara ej lagerförda möbler som tillverkas/beställs just för dig. Det är ej ångerätt eller bytesätt på underkläder då det är en tydlig personlig prägel.

Ångerrätt gäller ej företagskunder.

Läs mer här:  Konsumentverket om ångerrätt

Returer

Om du vill göra en retur är det viktigt att du först hör av dig till oss på info@sprudla.net. Märk mejlet med namn och ordernummer.

Om du ångrar ditt köp och skickar tillbaka en produkt till oss betalar vi tillbaka ditt köpbelopp (ej frakten) senast inom 10 dagar från det att vi mottagit och godkänt returen. Som kund betalar du själv eventuell returfrakt, och ångrad produkt ska alltid returneras i väsentligen oförändrat skick samt i originalförpackning med tillhörande emballage. Vi skickar dig gärna en returfraktsedel som du kan använda, notera dock att du som kund står för den faktiska fraktkostnaden enligt DHL:s prislista utifrån vikt och mått. Om vi anser att produkten kommer tillbaka på ett sådant sätt att vi ej kan sälja den för fullt pris igen kan vi besluta om en värdeminskning. Konsumenten ansvarar för risken vid returfrakt; denna risk innefattar bland annat att produkten skadas eller kommer bort under frakt. Företag har inte rätt att returnera en produkt om produktförpackningen har öppnats.

Returen skickas till: 

SPRUDLA
Vällebergsvägen 9B
459 30 Ljungskile

Obs: Det är viktigt att returen skickas direkt till vår adress och inte till ett ombud. Vi har inte möjlighet att hämta ut paket som kommer till ombud utan paketet ligger då kvar hos ombudet till det skickas tillbaka som en retur till dig. Detta medför extra kostnader för dig som kund.

När du skickar en retur till oss så är det viktigt att du anger avsändare och bifogar ordernummer i paketet.

Garanti och reklamationsrätt - enligt konsumentköplagen

Vi säljer alla produkter med 1 års garanti samt 3 års reklamationsrätt enligt Konsumentköplagen. Alla garantier gäller i Sverige.

Produktgarantin täcker endast ursprungliga fel, d.v.s. fel som fanns i produkten vid leverans. Produktgarantin gäller inte fel som uppstår vid eller efter egen förändring av produktens funktion och utseende, såsom ombyggnation, uppgradering eller annan konfigurering av produkten.

Är det fel på en vara du köpt kan du enligt konsumentköplagen bland annat ha rätt att kräva fri reparation, omleverans av en ny felfri vara eller att häva köpet och få pengar tillbaka.

Skulle varan ha tagit skada vid leverans är det viktigt att du fotar det skadade emballaget för att kunna upprätta en reklamation gentemot speditören.

Reklamation måste dock göras inom skälig tid och senast 2 månader efter att du upptäckte felet.

Läs mer här:  Konsumentverket om reklamationer

Din orderbekräftelse eller kvittens gäller som garantibevis. Förvara dokumentet väl eftersom dokumentet krävs om du behöver utnyttja garantirätten.

Observera att det för företag gäller andra regler för garanti- och reklamationsrätt. Företag får vid köp endast den garantirätt som ges från leverantören, där garantitiden kan variera mellan olika leverantörer. Företag har heller inte någon reklamationsrätt utöver sin garantirätt från leverantören. Om du vill få mer information om vilka regler som gäller för företag kan du kontakta vår kundtjänst.

Vi följer Konsumentköplagen och Allmänna reklamationsnämndens rekommendationer.

Kontakta oss gärna för mer information.